петък, 1 юни 2012 г.

Най-добрия бавач на деца в целия свят

Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.“Познахте ли закръгления сладур? Да, това е Карлсон. Той е малко, самоуверено човече, което може да лети. Трябва само да натисне едно копче на корема си и перката на гърба му започва да се върти.
Карлсон е най-добрия бавач на деца, а Калина за първи път ще трябва да си остава сама в къщи, поне докато батко и също приключи учебната година. Така че, ще се гледат с Карлсон и ще четат книжките от списъка (а той не е малък). И накрая за добре свършена работа - прочетени книги - ще има торта за награда.
-   Ти искаш да заболееш? – учуди се Дребосъчето.
- Разбира се. Всички хора искат! Искам да лежа в леглото си с висока-превисока температура. Ти ще дойдеш да разбереш как се чувствувам и аз ще ти кажа, че съм най-тежко болният човек на света. Тогава ти ще ме попиташ не искам ли нешо и аз ще ти отговоря, че щом съм толкова ужасно болен, от нищо не се нуждая. От нищо друго освен… от една грамадна торта, от няколко коша сладки, от цяла планина шоколад и от голяма-преголяма торба бонбони!
Това е за сега. Много усмивки от мен!

3 коментара: